Дослідна експлуатація

Науково-дослідний відділ біохімічних та молекулярних досліджень харчових продуктів, кормів та води

Основна інформація

Установа

Підпорядкування

Країна

Україна

Місто

Київ

Опис

У відділі проводяться дослідження харчових продуктів, сировини тваринного та рослинного походження, кормів та води методом полімеразно-ланцюгової реакції у режимі реального часу (ПЛР-РЧ). Акредитовані відповідно до вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019 види досліджень: ГМО: якісний, кількісний аналізи, ідентифікація ГМ-ліній рослин; харчові алергени: глютен, гірчиця, люпин, кунжут, арахіс, фісташка, мигдаль, фундук, волоський горіх, соя і селера; видова належність (ідентифікація видів тварин, в м’ясних продуктах та кормах: свині, куриці, коня та великої рогатої худоби, кози, вівці) якісний аналіз; визначення кількісного вмісту м’ясної сировини певного виду тварин (курятина, свинина, яловичина) у м’ясних продуктах (фарш, напівфабрикати м’ясні, ковбасні вироби тощо); харчові патогени: Clostridium Botulinum, E. coli STEC (O157), Legionella spp., Legionella pneumophila, Salmonella spp.; віруси: норовірус, ротавірус і гепатит А у харчових продуктах та воді. У відділі проводяться арбітражні дослідження з визначення ГМО, ДНК тваринного походження, харчових алергенів, патогенів та вірусів. Фахівці відділу бeруть участь у раундах професійного тестування як на міжнародному рівні – FAPAS, FEPAS, GeMMU тощо, так і на національному рівні. Акредитація відповідно до вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17043:2017. Організація міжлабораторних порівняльних випробувань з ППК «ВЕТ-ТЕСТ» за показником «Визначення ГМО». Відділ акредитований як провайдер перевірки кваліфікації згідно ДСТУ EN ISO/IEC 17043:2017. Наукова робота: розробка та видання наукових та науково-методичних праць; проведення науково-дослідної роботи за напрямком: «Харчові алергени, фальсифікація м’ясних продуктів»; методичне забезпечення роботи відділів з визначення ГМО Регіональних державних лабораторій Держпродспоживслужби; організація та проведення тренінгів, науково-практичних семінарів, підвищення кваліфікації, навчання, стажування для фахівців державних та інших випробувальних лабораторій. Відділ оснащений сучасним обладнанням для проведення ампліфікації Applied Biosystems QuantStudio5 Real-Time (Thermo Fisher Scientific)

Детальна інформація

Коротка назва

-

Тип структурного підрозділу

Відділ

Тип доступу

-

Адреса

вул. Донецька 30

Науковий напрям

Аграрні науки та ветеринарія

Види науково-технічної діяльності

Дослідження та розробки в галузі ветеринарних наук

Підвиди науково-технічної діяльності

Ветеринарні науки

Керівник

ОЛЕКСІЄНКО Ірина Степанівна

Посада

Завідувач відділу

Контакти підрозділу

Місцезнаходження

вул. Донецька 30