Дослідна експлуатація

Співпраця МОН та Mitacs: 600 українських студентів долучаться до реалізації провідних наукових досліджень

07/06/2022
1654673606-483

Учора, 7 червня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет та Генеральний директор і старший науковий директор Mitacs Джон Хепберн в режимі онлайн підписали Меморандум про співпрацю.

У 2019 році Міністерство освіти та науки України приєдналося до програми «Mitacs» з огляду на її популярність серед студентів України та ті унікальні можливості, які вона надає здобувачам освіти та молодим ученим.

«У межах меморандуму 600 вмотивованих студентів, аспірантів та дослідників України зможуть відвідати Канаду та долучитися до реалізації провідних наукових проєктів та досліджень. Участь у таких стажуваннях є прекрасним досвідом для будь-якого студента або молодого дослідника», – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр висловив вдячність канадським партнерам за пропозицію розширити перелік українських учасників, долучивши туди не лише представників університетської спільноти, але й молодих учених з установ Національної та галузевих академій наук України.

«Ми дуже розраховуємо, що перші обміни будуть відкриті вже цього року. З нетерпінням чекаємо на початок імплементації наших домовленостей. Щиро дякуємо за підтримку України», – наголосив Сергій Шкарлет.

Джерело

Останні новини