Дослідна експлуатація

"Усе одно, що знайти оазу в пустелі": марсохід NASA виявив на планеті чисту сірку

22/07/2024
марсаход

Марсохід NASA Curiosity знайшов велику кількість чистої сірки на планеті після того, як нещодавно наїхав на камінь і розбив його.

Зазначається, що 30 травня вчені були приголомшені, коли скеля, по якій проїхав марсохід NASA, тріснула. Внаслідок розколу вдалося виявити жовті кристали сірки.

«Знайти чисту сірку — це все одно, що знайти оазу в пустелі. Її там не повинно бути, тому ми повинні це пояснити. Відкриття дивних і несподіваних речей робить дослідження планет таким захопливим», — сказав науковець проєкту Curiosity Ашвін Васавада з Лабораторії реактивного руху NASA в Південній Каліфорнії. Марсохід раніше помічав сірку на Марсі, але тільки в суміші з іншими мінералами, включаючи магній і кальцій. У NASA кажуть, що чиста сірка — це елемент без запаху, який утворюється в дуже особливих умовах, які науковці не пов’язували з місцем розташування марсохода. Сірка міститься в багатьох породах у всьому регіоні.

16 квітня повідомлялося, що Американське космічне агентство переглядає попередній план повернення зразків гірських порід із Марса на Землю, щоб здешевити та пришвидшити процес.

Джерело

Останні новини