Дослідна експлуатація

Для українців, які перебувають у Польщі, створили курси для розвитку цифрових компетентностей

10/02/2023
63e60db1153e3272144714

На початку лютого за участю заступника Міністра освіти та науки України з питань європейської інтеграції Олексія Шкуратова відбулося урочисте відкриття програми «Start IT – Cisco4Ukraine» у поєднанні з дебатами «Сучасна Україна – освіта, економіка, технології».

Захід здійснювався у змішаному форматі на базі Університету інформаційних технологій та менеджменту в Жешуві (Республіка Польща).

«Цифрова трансформація освіти й науки України стала ключовою реформою для побудови екосистеми цифрових рішень у сфері освіти та науки, включно зі створенням безпечного електронного освітнього середовища, розбудовою необхідної цифрової інфраструктури закладів та установ освіти і науки, підвищенням рівня цифрової компетентності, цифровою трансформацією процесів та послуг, а також автоматизацією збору і аналізу даних. Сьогодні ми урочисто відкриваємо ще одну ініціативу для українців у сфері IT та кібербезпеки. Це дозволить не тільки забезпечити здобувачів освіти потрібними знаннями, а й відкриє нові можливості для професійної діяльності», – зазначив Олексій Шкуратов.

Курси в межах програми «Start IT – Cisco4Ukraine» охоплюють два напрями: кібербезпека та програмування. Незабаром додадуть аналіз даних та комп’ютерні мережі. Курси викладають українською мовою.

Учасниками можуть бути люди, які починають свій шлях у світі технологій, або ті, хто розглядає можливість зміни кар’єри на таку, де цифрова компетентність є важливою. Курси підвищення кваліфікації призначені для всіх, хто зацікавлений у підвищенні професійної кваліфікації.

Довідково

Start IT – Cisco4Ukraine – програма для переміщених осіб з України різного віку та статі, які хочуть розвинути цифрові компетенції, розглянути новий кар’єрний шлях або продовжити освіту в галузі інформаційних технологій. 

Джерело

Останні новини