Дослідна експлуатація

Доступ до ресурсів видавництва Elsevier

25/01/2024
photo_2024-01-25_11-35-42

Компанія Elsevier оновила сторінку “Академічна підтримка України” на своєму порталі.

На сьогодні українським ученим пропонується безкоштовний доступ до ScienceDirect, Scopus і Researcher Discovery, SciVal і Funding Institutional.

«Elsevier надає безкоштовний доступ до своїх інструментів академічної підтримки, наборів даних і освітніх рішень у цей важкий час.

Elsevier робить кілька своїх інструментів підтримки, наборів даних і освітніх платформ безкоштовними для підтримки вчених, дослідників і студентів по всій Україні», — наголошено на сторінці.

Для кожного ресурсу або інструменту на сторінці представлено короткий опис ресурсу, навчальні матеріали та інструкції з користування ресурсом, контактна інформація з центром підтримки та форма запиту на доступ до ресурсу.

Наприклад, запит на доступ до бази даних Scopus можна подати на сторінці «Академічна підтримка України»: переглянувши інструкції та навчальні матеріали, ви заповнюєте форму, яка відкривається для вас за «Request access».

Заповнивши цю онлайн-форму запиту, ви отримаєте безкоштовний доступ до ScienceDirect, Scopus і Researcher Discovery, SciVal і Funding Institutional.

Вам необхідно обов'язково вказати адресу електронної пошти установи в Україні.

У відповідь ви отримаєте електронний лист з інструкціями, який містить унікальне посилання з вашим реєстраційним ідентифікатором і тимчасовим паролем.

Якщо ви не отримали електронний лист з підтвердженням, перевірте папки зі спамом або зверніться по допомогу до служби підтримки клієнтів.

Радимо ознайомитися з інструкціями та можливостями інших безкоштовних платформ, які пропонує Elsevier на сторінці «Академічна підтримка України»: Researcher Academy та Mendeley.

На особливу увагу заслуговує розділ APC Waivers, у якому йдеться про відмову від APC (article processing charge — вартість обробки статті) для статей, які подаються до видань Elsevier відкритого доступу, де кореспондуючий автор афілійований з Україною.

На сторінці також можна дізнатися про майбутні вебінари та переглянути записи попередніх українською мовою, а в розділі FAQ прочитати відповіді на поширені запитання.

Нагадаємо, що доступ до Scopus для українських установ залишається безкоштовним. У разі зміни локації установи або IP-адреси установи адміністраторові необхідно заповнити форму https://forms.gle/StT9W2ZTcwdZGZHq8 та/або звернутися електронною поштою rachynska.o@dntb.gov.ua.

Джерело

Останні новини