Дослідна експлуатація

На конкурс проєктів наукових досліджень і розробок МОН подано 750 проєктів

19/10/2023
6530d4679832b955082216 (1)

З 12 вересня до 12 жовтня тривав перший етап оновленого конкурсу проєктів наукових досліджень і розробок для університетів та наукових установ МОН України.

Загалом його учасники подали близько 750 проєктів: найбільше з Києва (понад 250), Харківської, Дніпропетровської, Одеської, Львівської та Сумської областей.

Другий етап конкурсу почався 12 жовтня і триватиме до 12 грудня в Міністерстві освіти і науки України.

Цьогоріч тематики досліджень обирали з-поміж наукових та науково-технічних проблем міністерств, державних служб та органів, а подані проєкти спрямовано на розв’язання проблем оборони, безпеки, економіки та суспільного життя.

Конкурс проводиться в новому модулі Національної електронної науково-інформаційної системи. У такий спосіб проєкти, науковці та експерти можуть бути чітко ідентифіковані, а дані захищені цифровим підписом, Bank ID або Дія.Підпис.

Усі проєкти автоматично розподілилися між експертами, а після завершення конкурсу керівники проєктів отримають висновки у своїх електронних кабінетах.

Фінансування проєктів розподілиться між секціями з урахуванням необхідності підтримки важливих галузей для економіки України та підвищення обороноздатності. А вчасне проведення добору надасть можливість розпочати фінансування проєктів уже з початку 2024 року.

Джерело

Останні новини