Дослідна експлуатація

Відбулося нагородження стипендіями Президента України

12/12/2023
6577307b86c16692125114

11 грудня переможці Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів і Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України отримали стипендії Президента України.

Урочистості з нагоди нагородження відбулися в залі засідань Вченої ради Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Лауреатів стипендії привітали міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, президент Малої академії наук України Станіслав Довгий, народна депутатка України Анна Пуртова, радник командувача Сил територіальної оборони України Павло Тесленко та інші гості.

Цю нагороду щороку призначають молодим людям, які виявляють глибокий інтерес до вивчення наукових дисциплін поза шкільною програмою, прагнуть проводити наукові дослідження, беруть участь у конференціях, виставках, перемагають в олімпіадах.

«Інвестувати в молодь — означає інвестувати в наше майбутнє. Сьогоднішні стипендіати — це завтрашні лідери, учені та інноватори. Підтримувати потенціал цих людей надважливо, адже саме їхні досягнення стануть фундаментом для успішних трансформацій в Україні», — зазначив Оксен Лісовий, міністр освіти і науки України.

Всеукраїнські учнівські олімпіади та Всеукраїнський конкурс-захист проводяться Міністерством освіти і науки України і є найпоширенішими та наймасовішими інтелектуальними змаганнями в Україні, які спрямовані на виявлення, підтримку та розвиток обдарованої молоді.

«Днями в Королівстві Таїланд проходила міжнародна олімпіада, де потрібні знання з фізики, біології, хімії й математики. Це найскладніша олімпіада. Було номіновано дві команди по три особи, і ми маємо сьогодні результат — завоювали чотири нагороди. Це величезне досягнення. Найбільше досягнення за всю історію участі нашої команди за 5 років», — розказав Станіслав Довгий, президент МАН.

За результатами моніторингу МАН серед стипендіатів виявилося, що грошова підтримка позитивно впливає на саморозвиток юних науковців. Тож мета нагороди — підтримати та заохотити учнів і студентів до успішного навчання та проведення досліджень.

Загалом за час існування нагороди лауреатами стипендії Президента України стали майже 4 500 школярів і студентів, які мають високі досягнення в освіті та науці. Цьогоріч серед переможців 168 стипендій отримали школярі 8–11-х класів і 102 студенти закладів вищої освіти України.

Джерело

Останні новини